Těsto: Oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme žloutky s cukrem a škrobem. V druhé míse vyšleháme sníh z bílků. Když je hotový, pomalu do něj vmícháme žloutkovou směs. Směs vlijeme na plech a rychle dáme péct do vyhřáté trouby na 190 stupňů (horkovzdušná trouba) a pečeme přibližně 10 minut. Po upečení vyjmeme těsto na pečicím papíru, srolujeme a opatrně oddělíme těsto od papíru.
Náplň: Ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem, potom vmícháme zakysanou smetanu a nadrobno nakrájené jahody.
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových