Těsto: Oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme žloutky s cukrem a škrobem. V druhé míse vyšleháme sníh z bílků. Když je hotový, pomalu do něj vmícháme žloutkovou směs. Směs vlijeme na plech a rychle dáme péct do vyhřáté trouby na 190 stupňů (horkovzdušná trouba) a pečeme přibližně 10 minut. Po upečení vyjmeme těsto na pečicím papíru, srolujeme a opatrně oddělíme těsto od papíru.
Náplň: Ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem, potom vmícháme zakysanou smetanu a nadrobno nakrájené jahody.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou