Tvarohové lívance Z tvarohu, mouky, vajec, soli a jogurtu vypracujeme těsto, které se dá dobře roztírat. Na rozpáleném oleji lívance po… více o Tvarohové lívance
Vynikající roláda Těsto: Oddělíme žloutky od bílků. V jedné míse vyšleháme žloutky s cukrem a škrobem. V druhé míse vyšleháme sníh z… více o Vynikající roláda
Vynikající kapr Kapra naporcujeme na tenčí podkovičky (budou se lépe obracet a péct). Uvedené ingredience smícháme v misce a kapra do… více o Vynikající kapr
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a… Podzim je bohatý na plody mnoha tvarů a barev, které nemusíte využít jen při vaření, pečení,… Celý článek
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly Houby právě teď rostou na mnoha místech a pokud budete mít štěstí a přinesete si domů plný… Celý článek
Nesbírejte jen hřiby! 15 nejchutnějších hub, na které můžete v… Na podzimní houby jsme si sice museli trochu počkat, o to plnější košíky si ale teď z lesa… Celý článek
Ořechy, hrušky a sýr: Dokonalá podzimní kombinace, kterou si… Podzim je obdobím, kdy se příroda zbarvuje do teplých odstínů a na naše talíře přicházejí… Celý článek
Banánové překvapení Oloupané banány, nakrájené na dlouhé proužky, vložíme do mělké zapékací misky a posypeme trochou cukru. Změklé máslo… více o Banánové překvapení
Kotlety pro gurmány Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme… více o Kotlety pro gurmány
Fazolková polévka mojí tchýně Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme mletou sladkou papriku, rychle zamícháme a zalijeme asi dvěma hrnky vody.… více o Fazolková polévka mojí tchýně
Ovocné poháry Ovoce nakrájíme na plátky, šlehačku ušleháme a smícháme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Na dno pohárů dáme… více o Ovocné poháry
Vepřové medailonky s cherry rajčaty Vepřové maso jemně naklepat osolit, opepřit a zakápnout chilli. Na pánvi povolíme máslo přidáme bujon a orestujeme… více o Vepřové medailonky s cherry rajčaty
Rozlétaní ptáčci Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Nakrájenou cibulku si osmahneme v hrnci a přidáme maso. Až je maso osmahnuté,… více o Rozlétaní ptáčci
Buchta s karamelovým krémem KRÉM: máslo a zkaramelizovaný salko vyšleháme,přidáme trochu rumu. … více o Buchta s karamelovým krémem
Honzíkovo kuřecí s medem Med smícháme se šťávou z půlky citronu, nastrouháme třošku citronové kůry, 2 lžíce sojové omáčky a vše důkladně… více o Honzíkovo kuřecí s medem
Chicken Fingers Kuřecí prsa nakrajíme na silnější proužky, osolíme, obalíme v mouce, vejci a lehce drcených lupíncích se semínkami.… více o Chicken Fingers
Vánoční hruškový závin Fíky a datle nakrájíme na malé kousky a s rozinkami namočíme do rumu alespoň na 12 hodín. Potom je promícháme s… více o Vánoční hruškový závin
Duhový dort Troubu předehřejeme na 180°C, dortovou formu (případně dortové formy) vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem,… více o Duhový dort
Šlehačkové rohlíčky 1. Suroviny spojíme v těsto, můžeme dát do chladničky 2. Rozdělíme na 8 dílů, každý díl rozválíme a rozdělíme na 8… více o Šlehačkové rohlíčky