Vynikající vídeňská čokoláda

3.27

hodnoceno: 15
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g čokoláda - mléčná
    • 1
      kostka tuk (Iva, Lukana)
    • 50
      g kakao
    • papírové košíčky
    • 1
      lžička vanilková tresť
    • 1
      lžička citronová tresť

Postup přípravy receptu

  • V robotu s metlami šleháme na nejvyšší rychlost celá vejce, vanilkový cukr a tresti. Šleháme do pěny. Použijeme nejhustší metlu.
  • V kastrolku rozpustíme tuk, kakao a čokolády, které předem rozlámeme na menší kousky. Nevaříme! Necháme zchladnout.
  • Do šlehače s našlehanými vejci a cukrem pomalu vmícháváme studený, ale tekutý tuk s kakaem a čokoládou. Dobře robotem vyšleháme na jemnou hladkou hmotu.
  • Pomocí sáčku s malou hubičkou stříkáme přímo do papírových košíčků. Do hotové hmoty můžeme přidat mleté mandle, oříšky, jemný kokos nebo malinko kandovaného ovoce.
Zařazení: Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: