V robotu s metlami šleháme na nejvyšší rychlost celá vejce, vanilkový cukr a tresti. Šleháme do pěny. Použijeme nejhustší metlu.
V kastrolku rozpustíme tuk, kakao a čokolády, které předem rozlámeme na menší kousky. Nevaříme! Necháme zchladnout.
Do šlehače s našlehanými vejci a cukrem pomalu vmícháváme studený, ale tekutý tuk s kakaem a čokoládou. Dobře robotem vyšleháme na jemnou hladkou hmotu.
Pomocí sáčku s malou hubičkou stříkáme přímo do papírových košíčků. Do hotové hmoty můžeme přidat mleté mandle, oříšky, jemný kokos nebo malinko kandovaného ovoce.
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem