V robotu s metlami šleháme na nejvyšší rychlost celá vejce, vanilkový cukr a tresti. Šleháme do pěny. Použijeme nejhustší metlu.
V kastrolku rozpustíme tuk, kakao a čokolády, které předem rozlámeme na menší kousky. Nevaříme! Necháme zchladnout.
Do šlehače s našlehanými vejci a cukrem pomalu vmícháváme studený, ale tekutý tuk s kakaem a čokoládou. Dobře robotem vyšleháme na jemnou hladkou hmotu.
Pomocí sáčku s malou hubičkou stříkáme přímo do papírových košíčků. Do hotové hmoty můžeme přidat mleté mandle, oříšky, jemný kokos nebo malinko kandovaného ovoce.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová