Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky. Ti, co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme na drobné nudličky nakrájené maso. Zprudka opečeme, ochutíme chilli paričkou a hořčicí. Přidáme kukuřici, žampiony, hrášek, osolíme a opepříme. Tuto směs necháme trochu vychladnout a plníme palačinky nejlépe do tvaru batůžku. Batůžky skládáme do vymazané nádoby vedle sebe. Zalijeme kečupem – netřeba šetřit, čím více tím lépe. Bohatě posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme při 160 °C, dokud sýr nemá zlatohnědou barvu.
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládáme je na papírový ubrousek, aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Nejdříve připravíme z mléka, vajec a mouky palačinky. Naplníme je špenátem ochuceným česnekem. Zabalíme je a přehneme…
více o Zapečené palačinky se sýrem
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka