Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky. Ti, co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme na drobné nudličky nakrájené maso. Zprudka opečeme, ochutíme chilli paričkou a hořčicí. Přidáme kukuřici, žampiony, hrášek, osolíme a opepříme. Tuto směs necháme trochu vychladnout a plníme palačinky nejlépe do tvaru batůžku. Batůžky skládáme do vymazané nádoby vedle sebe. Zalijeme kečupem – netřeba šetřit, čím více tím lépe. Bohatě posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme při 160 °C, dokud sýr nemá zlatohnědou barvu.
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládáme je na papírový ubrousek, aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Nejdříve připravíme z mléka, vajec a mouky palačinky. Naplníme je špenátem ochuceným česnekem. Zabalíme je a přehneme…
více o Zapečené palačinky se sýrem
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)