Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky. Ti, co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme na drobné nudličky nakrájené maso. Zprudka opečeme, ochutíme chilli paričkou a hořčicí. Přidáme kukuřici, žampiony, hrášek, osolíme a opepříme. Tuto směs necháme trochu vychladnout a plníme palačinky nejlépe do tvaru batůžku. Batůžky skládáme do vymazané nádoby vedle sebe. Zalijeme kečupem – netřeba šetřit, čím více tím lépe. Bohatě posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme při 160 °C, dokud sýr nemá zlatohnědou barvu.
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládáme je na papírový ubrousek, aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Nejdříve připravíme z mléka, vajec a mouky palačinky. Naplníme je špenátem ochuceným česnekem. Zabalíme je a přehneme…
více o Zapečené palačinky se sýrem
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem