Utřeme česnek, vložíme do hrnce, přidáme brambory a sádlo a opečeme. Zalijeme vodou, přidáme namočené houby, masox, kmín, opepříme a event. osolíme. Uvaříme do měkka. Na sádle, oleji či nasucho v toastovači opečeme chleba, nakrájíme na kostičky a spolu se strouhaným sýrem vložíme do talíře s polévkou.
Podáváme nejlépe ráno po večírku jako vyprošťovák. (Je dobré si polévku připravit na ráno již večer).
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem