Změklý tuk zpracováváme delší dobu s ostatními ingrediencemi, dokud nemáme hedvábné těsto. Zpočátku je to jako žmolenka, ale postupně se z toho stane hlaďoučké kompaktní těsto.
Kousky těsta vymačkáme do suchých pracnových formiček. Formičky neplníme úplně, těsto se nafoukne. Pečeme v mírné troubě asi 100–120 °C delší dobu (kolem půl hodiny). Upečené poznáte tak, že jdou lehce vyklopit. Vyklápějte zchladlé, ale ne studené!
Toto cukroví je velmi jemné a v puse se krásně rozplyne.
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majonézu…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do…
více o Rychlý bramborový salát
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami