Změklý tuk zpracováváme delší dobu s ostatními ingrediencemi, dokud nemáme hedvábné těsto. Zpočátku je to jako žmolenka, ale postupně se z toho stane hlaďoučké kompaktní těsto.
Kousky těsta vymačkáme do suchých pracnových formiček. Formičky neplníme úplně, těsto se nafoukne. Pečeme v mírné troubě asi 100–120 °C delší dobu (kolem půl hodiny). Upečené poznáte tak, že jdou lehce vyklopit. Vyklápějte zchladlé, ale ne studené!
Toto cukroví je velmi jemné a v puse se krásně rozplyne.
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majonézu…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem