Změklý tuk zpracováváme delší dobu s ostatními ingrediencemi, dokud nemáme hedvábné těsto. Zpočátku je to jako žmolenka, ale postupně se z toho stane hlaďoučké kompaktní těsto.
Kousky těsta vymačkáme do suchých pracnových formiček. Formičky neplníme úplně, těsto se nafoukne. Pečeme v mírné troubě asi 100–120 °C delší dobu (kolem půl hodiny). Upečené poznáte tak, že jdou lehce vyklopit. Vyklápějte zchladlé, ale ne studené!
Toto cukroví je velmi jemné a v puse se krásně rozplyne.
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majonézu…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Ve větší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme cibuli, mrkev, řapík, celý česnek a pár lístků šalvěje (vše…
více o Cizrna s tuňákem a šalvějí
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky