Změklý tuk zpracováváme delší dobu s ostatními ingrediencemi, dokud nemáme hedvábné těsto. Zpočátku je to jako žmolenka, ale postupně se z toho stane hlaďoučké kompaktní těsto.
Kousky těsta vymačkáme do suchých pracnových formiček. Formičky neplníme úplně, těsto se nafoukne. Pečeme v mírné troubě asi 100–120 °C delší dobu (kolem půl hodiny). Upečené poznáte tak, že jdou lehce vyklopit. Vyklápějte zchladlé, ale ne studené!
Toto cukroví je velmi jemné a v puse se krásně rozplyne.
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majonézu…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou