Vejce s cukrem našleháme do pěny, pak po lžících přidáváme mléko s rumem. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme hladké a pružné těsto.
Postupně odkrajujeme menší kousky a ty pak rozválíme tence jako těsto na nudle. Pak podle oka nebo podle šablony vyřízneme tvar vejce o velikosti nejlépe asi 15 cm a vykrojené tvary necháme trochu oschnout.
Pak je přeložíme a nůžkami na nehty vystřihujeme tak, jako kdysi papírové dečky. Pokud se nám při vystřihování těsto slepí, musíme ho nechat více proschnout.
Odkrojené a vyválené těsto již dále nezpracováváme do dalšího těsta, ale rovnou smažíme. Vykrájené tvary na chvíli odložíme, aby se narovnaly a pak je v rozpáleném oleji smažíme. Necháme na ubrousku okapat a pocukrujeme.
Až nás přestane bavit vystřihovat, můžeme použít vykrajovátka nebo zabavit své děti.
Pokud si recept uschováte, můžete si na Vánoce vystříhat a usmažit sněhové vločky.
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře