Vejce s cukrem našleháme do pěny, pak po lžících přidáváme mléko s rumem. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme hladké a pružné těsto.
Postupně odkrajujeme menší kousky a ty pak rozválíme tence jako těsto na nudle. Pak podle oka nebo podle šablony vyřízneme tvar vejce o velikosti nejlépe asi 15 cm a vykrojené tvary necháme trochu oschnout.
Pak je přeložíme a nůžkami na nehty vystřihujeme tak, jako kdysi papírové dečky. Pokud se nám při vystřihování těsto slepí, musíme ho nechat více proschnout.
Odkrojené a vyválené těsto již dále nezpracováváme do dalšího těsta, ale rovnou smažíme. Vykrájené tvary na chvíli odložíme, aby se narovnaly a pak je v rozpáleném oleji smažíme. Necháme na ubrousku okapat a pocukrujeme.
Až nás přestane bavit vystřihovat, můžeme použít vykrajovátka nebo zabavit své děti.
Pokud si recept uschováte, můžete si na Vánoce vystříhat a usmažit sněhové vločky.
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do…
více o Zapečené palačinky se sýrem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka