Vejce s cukrem našleháme do pěny, pak po lžících přidáváme mléko s rumem. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme hladké a pružné těsto.
Postupně odkrajujeme menší kousky a ty pak rozválíme tence jako těsto na nudle. Pak podle oka nebo podle šablony vyřízneme tvar vejce o velikosti nejlépe asi 15 cm a vykrojené tvary necháme trochu oschnout.
Pak je přeložíme a nůžkami na nehty vystřihujeme tak, jako kdysi papírové dečky. Pokud se nám při vystřihování těsto slepí, musíme ho nechat více proschnout.
Odkrojené a vyválené těsto již dále nezpracováváme do dalšího těsta, ale rovnou smažíme. Vykrájené tvary na chvíli odložíme, aby se narovnaly a pak je v rozpáleném oleji smažíme. Necháme na ubrousku okapat a pocukrujeme.
Až nás přestane bavit vystřihovat, můžeme použít vykrajovátka nebo zabavit své děti.
Pokud si recept uschováte, můžete si na Vánoce vystříhat a usmažit sněhové vločky.
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem…
více o Jablka pečená v tvarohu
Dýni nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou dýni. Orestujeme…
více o Dýňová polévka dle mamky
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem