Vystřihované velikonoční kraslice

2.14

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 400
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • rostlinný olej
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 50
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Vejce s cukrem našleháme do pěny, pak po lžících přidáváme mléko s rumem. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme hladké a pružné těsto.
  • Postupně odkrajujeme menší kousky a ty pak rozválíme tence jako těsto na nudle. Pak podle oka nebo podle šablony vyřízneme tvar vejce o velikosti nejlépe asi 15 cm a vykrojené tvary necháme trochu oschnout.
  • Pak je přeložíme a nůžkami na nehty vystřihujeme tak, jako kdysi papírové dečky. Pokud se nám při vystřihování těsto slepí, musíme ho nechat více proschnout.
  • Odkrojené a vyválené těsto již dále nezpracováváme do dalšího těsta, ale rovnou smažíme. Vykrájené tvary na chvíli odložíme, aby se narovnaly a pak je v rozpáleném oleji smažíme. Necháme na ubrousku okapat a pocukrujeme.
  • Až nás přestane bavit vystřihovat, můžeme použít vykrajovátka nebo zabavit své děti.
  • Pokud si recept uschováte, můžete si na Vánoce vystříhat a usmažit sněhové vločky.
Zařazení: Cukroví Pro děti Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: