Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené. Potom jej plníme nastrouhanými jablky smíchanými s cukrem, skořicí, ořechy a rozinkami. Nebo na slano kombinujeme dle obsahu ledničky – klobásu, slaninu, různé salámy, uzené, sýry (eidam, nivu, hermelín, výborné jsou i tavené sýry). Můžeme dát i kyselé zelí či Moravanku, Kunjovanku. Dochucujeme kečupem, hořčicí, různým kořením.
Je to výborné, když přijde návštěva, místo chlebíčků.
Toto množství stačí na 4 velké nebo 6 menších závinů.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies