Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené. Potom jej plníme nastrouhanými jablky smíchanými s cukrem, skořicí, ořechy a rozinkami. Nebo na slano kombinujeme dle obsahu ledničky – klobásu, slaninu, různé salámy, uzené, sýry (eidam, nivu, hermelín, výborné jsou i tavené sýry). Můžeme dát i kyselé zelí či Moravanku, Kunjovanku. Dochucujeme kečupem, hořčicí, různým kořením.
Je to výborné, když přijde návštěva, místo chlebíčků.
Toto množství stačí na 4 velké nebo 6 menších závinů.
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem