Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s nastrouhaným špekáčkem a vajíčkem. Pokrájíme cibulku. V pánvi rozpálíme máslo a vyškvaříme na něm na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí. Přidáme maso a opečeme. Nasekáme špenát, přelijeme ho vroucí vodou a blanšírujeme. Vymačkáme vodu z housky a obojí přimícháme k masu. Osolíme a opepříme.
Z těsta vyválíme placku a sklenkou vykrájíme kolečka. Na každé dáme lžičku náplně. Překlopíme a okraje pevně přitiskneme vidličkou. Taštičky nasypeme do vroucího vývaru a vaříme 10–15 minut. Hotovou polévku posypeme nasekanou pažitkou.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole