Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s nastrouhaným špekáčkem a vajíčkem. Pokrájíme cibulku. V pánvi rozpálíme máslo a vyškvaříme na něm na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí. Přidáme maso a opečeme. Nasekáme špenát, přelijeme ho vroucí vodou a blanšírujeme. Vymačkáme vodu z housky a obojí přimícháme k masu. Osolíme a opepříme.
Z těsta vyválíme placku a sklenkou vykrájíme kolečka. Na každé dáme lžičku náplně. Překlopíme a okraje pevně přitiskneme vidličkou. Taštičky nasypeme do vroucího vývaru a vaříme 10–15 minut. Hotovou polévku posypeme nasekanou pažitkou.
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami