Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s nastrouhaným špekáčkem a vajíčkem. Pokrájíme cibulku. V pánvi rozpálíme máslo a vyškvaříme na něm na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí. Přidáme maso a opečeme. Nasekáme špenát, přelijeme ho vroucí vodou a blanšírujeme. Vymačkáme vodu z housky a obojí přimícháme k masu. Osolíme a opepříme.
Z těsta vyválíme placku a sklenkou vykrájíme kolečka. Na každé dáme lžičku náplně. Překlopíme a okraje pevně přitiskneme vidličkou. Taštičky nasypeme do vroucího vývaru a vaříme 10–15 minut. Hotovou polévku posypeme nasekanou pažitkou.
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky