Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme s nastrouhaným špekáčkem a vajíčkem. Pokrájíme cibulku. V pánvi rozpálíme máslo a vyškvaříme na něm na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí. Přidáme maso a opečeme. Nasekáme špenát, přelijeme ho vroucí vodou a blanšírujeme. Vymačkáme vodu z housky a obojí přimícháme k masu. Osolíme a opepříme.
Z těsta vyválíme placku a sklenkou vykrájíme kolečka. Na každé dáme lžičku náplně. Překlopíme a okraje pevně přitiskneme vidličkou. Taštičky nasypeme do vroucího vývaru a vaříme 10–15 minut. Hotovou polévku posypeme nasekanou pažitkou.
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem