2.08
Pomeranč a grapefruit oloupeme, rozdělíme je na dílky a vložíme do odšťavňovače. Jablko a hrušku pokrájíme na kousky a… více o Džus roznětka pro mozek
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší. Játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka.… více o Domácí tlačenka
Do rozemletých jater přidáme sádlo, vejce, šlehačku, sůl a pepř. Vše dobře vymícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme… více o Domácí paštika
Blížící se podzim má jednu velkou výhodu. Je totiž plný plodin, které lze právem řadit mezi… Celý článek
Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Máte velkou úrodu švestek a už vás nebaví z nich připravovat jen koláče nebo povidla? Usušte… Celý článek
Hedvábně hladká, jemně kořeněná a krásně žlutooranžová. Přesně taková je dýňová polévka, která… Celý článek
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečící papír. Plátky se musí překrývat,… více o Sýrová roláda pro labužníky
Ve vlažném mléce nechat rozpusti droždí, pak přidat vše ostatní a nechat 1/2 hodiny nakynout. Vyválet plát, nakrájet… více o Slané vánoční cukroví
Vše se promíchá, přidá se 1 l vody se dvěma masoxy a opět se promíchá. Dá se do pekáče, přikryje se alobalem a při 230… více o Prezidentský guláš
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a v míse smícháme s mletým masem, vejci, mlékem, trochou strouhanky, ochutíme vegetou… více o Karbanátky na grilu
Proč je u mouky a cukru to „přibližně“? Řiďte se vahou vajec. Šest vajec položit na váhu, zvážit je i se skořápkou a… více o Pravý piškot
V kastrolu s nepřilnavým dnem přiveďte k varu mléko se špetkou soli a polovinou másla. Přisypte mouku a za stálého… více o Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta
Do pekárny nalijeme mléko s rozšlehaným vejcem. Zasypeme moukou, přidáme sůl, cukr a zasypeme droždím. Pekárnu… více o Kynutý knedlík
Do třílitrového hrnce dáme vařit vodu, přidáme nové koření, bobkový list, pepř, špetku soli, bujóny a na kostičky… více o Ájenčina šumavská kulajda
V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a rozpuštěné máslo. Odebereme 3/4 hrníčky vzniklé žmolenky, do mísy přidáme… více o Hrníčkový ovocný koláč
Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře. Brambory… více o Kachna plněná brambory
Bagetky rozřízneme vodorovně. Spodní půulky namažeme máslem a na tři bagetky dáme sýr,který sme si taká rozpůlily na… více o Mini bagetky
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl… více o Žampionová krémová polévka