Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
Co stále vařit? Inspirujte se recepty našich prababiček! Staročeská kuchyně toho má hodně co nabídnout. Je skromná, ale zároveň vydatná, jednoduchá,… Celý článek
Zdravá pizza? 5 chytrých tipů, jak si ji užít bez výčitek a… Milujete pizzu, ale zároveň chcete s novým rokem nějaké to kilo shodit nebo jíst prostě jen… Celý článek
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit tuky a… Kouřící šálek dobrého čaje nenabízí jen relax a zahřátí. Může podpořit i vaše úsilí zhubnout.… Celý článek
Od pondělí do pátku: Rychlé a nápadité večeře bez masa Naši předci jedli maso výjimečně. Zkusme se jimi inspirovat. Ukážeme vám, že chutná jídla se… Celý článek
Domácí perník našich prababiček Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové.… více o Domácí perník našich prababiček
Chlebovník Starší chleba nastrouháme a pokapeme mlékem, aby nabobtnal. Kastrol vymažeme sádlem a poklademe vrstvou nabobtnalého… více o Chlebovník
Křehký, výjimečně dobrý makový… Ze všech surovin na těsto uděláme drobenku. Polovinu nasypeme do vymazané, nebo papírem vyložené dortové formy a… více o Křehký, výjimečně dobrý makový koláč
Švédská roštěnka Roštěnky mírně naklepeme a okraje nařízneme, aby se při dušení nekroutily. Roštěnky potřeme sardelovou pastou, lehce… více o Švédská roštěnka
Rakouský trhanec podle mé babičky Mléko, kysanou smetanu, žloutky, cukr a mouku dobře promícháme, lehce osolíme, přidáme rozinky (nejlépe namočené v rumu… více o Rakouský trhanec podle mé babičky
Steak z hovězí svíčkové Svíčkovou očistíme od přebytečných blan a tuku, nakrájíme na steaky, pokud je maso řidší konzistence tak steak svážeme… více o Steak z hovězí svíčkové
Kávový dort pro babičku Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i… více o Kávový dort pro babičku
Rybí polévka s hrachem Většinu vařeného hrachu rozmačkáme (trochu si necháme na ozdobení polévky) a prohřejeme ve vývaru spolu s povařenou,… více o Rybí polévka s hrachem
Rýže z tlakového hrnce Do tlakového hrnce dáme olej, cibulku (nemusí být), propláchnutou rýži, zalijeme vývarem, (pokud nemáte vývar dám… více o Rýže z tlakového hrnce
Čína se sójovým masem a kedlubnou Oloupanou a pokrájenou cibuli smícháme se suchým sojovým masem. Přidáme zázvor a sůl, vše nasypeme do litru vroucí vody… více o Čína se sójovým masem a kedlubnou
Jednoduchá svíčková Do hrnce dáme maso a halali a vodu uvaříme. Potom maso vyjmeme, zahustíme smetanou a hladkou moukou. Vedle na pánvi z… více o Jednoduchá svíčková
Rychlý guláš * cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi * maso nakrájíme na kostičky a okořeníme (pepř, sůl) * přidáme… více o Rychlý guláš