Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
Kam na svatomartinské slavnosti? Víno, husa a zábava čekají za… Kromě sněhu s sebou svatý Martin kolem 11. listopadu každoročně přiváží i tradiční hody a… Celý článek
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit,… Stejně jako si nedokážeme představit Vánoce bez smaženého kapra se salátem a Velikonoce bez… Celý článek
Poctivý vývar jako superpotravina i lék: Tipy šéfkuchaře, jak… Zatímco kuchaři po celém světě na něj nedají dopustit kvůli chuti, naše babičky na něj pěly… Celý článek
10 super nápadů na teplé večeře, které na podzim oceníte Podzimní chladné počasí je tu a láká k tomu, aby si člověk po celém dni zalezl večer pod deku.… Celý článek
Citrónovo-vanilkový pudink Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.… více o Citrónovo-vanilkový pudink
Řezy s povidly a ořechy Z mouky, žloutků, Hery, moučkového cukru, kysané smetany a prášku do pečiva vytvoříme rukama na vále těsto, které… více o Řezy s povidly a ořechy
Sýrovo-kuřecí špíz Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a osolíme (pokud použijeme nivu, tak nesolíme), eidam(nivu) nakrájíme také na… více o Sýrovo-kuřecí špíz
Nákyp z kyselého zelí a brambor Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli… více o Nákyp z kyselého zelí a brambor
Tzatziky od Natalky Nastrouhejte okurky, posypte je úměrným množstvím soli. Poté je něchte chvíli odstát (cca 10 min), aby z nich vytekla… více o Tzatziky od Natalky
Brusinková omáčka – Cumberland… Všechny ingredience dobře promícháme a necháme chvíli rozležet. Podáváme k Provensálské paštice z drůbežích jater … více o Brusinková omáčka – Cumberland sauce
Drobenková buchta Udělej drobenku, jeden hrnek drobenky si odeber na posypání. Do zbytku klepni 1-2 vajíčka, nasyp necelou půlku prášku… více o Drobenková buchta
Čína s rýží – rychlá, levná, skvělá Nakrájenou cibulku osmahneme na pánvičce dozlatova a přidáme nakrájené kuřecí prsní řízky. Mícháme. Necháme chvíli… více o Čína s rýží – rychlá, levná, skvělá
Placky z kysaného zelí Zelí nakrájíme na drobno, přimícháme vejce, na proužky nakrájený salám, sekanou nať, sůl, kmín a tolik mouky, aby… více o Placky z kysaného zelí
Piškot s tvarohovou mřížkou Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej a třeme dále. Smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva a mléko - vše… více o Piškot s tvarohovou mřížkou
Řepa s balkánským sýrem Hany… 1. Uvařenou nebo upečenou řepu oloupejte a nakrájejte na pláky nebo klínky. 2. Česnek utřete a promíchejte s olivovým… více o Řepa s balkánským sýrem Hany Michopulu
Mrkvové lívanečky Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty… více o Mrkvové lívanečky