Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
S Věrou Martinovou pod pokličkou: S dcerou a sestrou umíme v… Zpěvačka Věra Martinová, která nedávno oslavila půlkulatiny, nás pozvala do kuchyně rodného… Celý článek
Čaj z bobkového listu? Neuvěříte, co udělá s vaším tělem, když z… Bobkový list není v kuchyni žádným nováčkem, ale co kdybychom ho vyzkoušeli i na přípravu… Celý článek
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné recepty plné zeleniny a… Jaro se blíží, to meteorologické už dokonce začalo 1. března, a tak je čas trochu odlehčit… Celý článek
Francouzský quiche: 5 nejlepších slaných koláčů, od kterých se… Křehké máslové těsto, které se rozplyne na jazyku, a šťavnatá náplň plná vašich oblíbených… Celý článek
Omáčka z plísňového sýra Na středním ohni vyvaříme víno do poloviny původního množství, přidáme smetanu a metličkou pečlivě ušleháme a opět… více o Omáčka z plísňového sýra
Báječné broskve od babičky Ingredience na těsto pořádně propracujeme v měkké těsto (případně přidáme mouku, proto neudávám přesné množství) a… více o Báječné broskve od babičky
Skvělé těstoviny s nivovou omáčkou Těstoviny uvaříme podle návodu. Omáčka: na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidáme nakrájený… více o Skvělé těstoviny s nivovou omáčkou
Rakouský trhanec podle mé babičky Mléko, kysanou smetanu, žloutky, cukr a mouku dobře promícháme, lehce osolíme, přidáme rozinky (nejlépe namočené v rumu… více o Rakouský trhanec podle mé babičky
Šunkové závitky s vaječnou pěnou Utřeme (ručním šlehačem) máslo se solí a postupně přidáváme tavený sýr a natvrdo uvařená a najemno nastrouhaná vejce,… více o Šunkové závitky s vaječnou pěnou
Řecké tzatziki Okurky nastrouháme, vymačkáme z nich veškerou šťávu a osolíme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem a promícháme.… více o Řecké tzatziki
Cizrna z ostrovů Cizrnu namočte do vody, druhý den vodu slijte a luštěninu propláchněte, zalejte horkou vodou a vařte asi 30 min. Na… více o Cizrna z ostrovů
Lasagne – tradiční nebo houbové TRADIČNÍ, (houbové níže) Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka.… více o Lasagne – tradiční nebo houbové
Tvarohová bábovka tety Pavly Nejprve si oddělíme vaječný bílek a žloutek. Žloutky dáme do mísy společně s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do… více o Tvarohová bábovka tety Pavly
Meruňková žemlovka Troubu předehřát na 180 C. Rohlíky nakrájet, pekáček vymazat míslem. Meruňky vyklopit do cedníku a nechat okapat. V… více o Meruňková žemlovka
Superčokoládové muffiny Vejce vyšleháme s cukrem , povoleným máslem a mlékem. Do směsi přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, kakao a… více o Superčokoládové muffiny
Roštěnky na kmínu Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2… více o Roštěnky na kmínu