Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
Jak správně třídit odpad z kuchyně: Víte, kam patří olej ze… Povánoční období bývá náročné na množství odpadu, který v tomto čase, více než kdy jindy,… Celý článek
Prostřete stoly! Jsou tu svatoštěpánské hody Vánoce jsou nejoblíbenějšími svátky celého roku. Po Štědrém večeru následují ještě dva… Celý článek
Co se zbytkem bramborového salátu? Udělejte z něj karbanátky,… Bez bramborového salátu se na Vánoce obejde jen málokterá rodina. Jenže co když ho máte tolik,… Celý článek
Boží hod vánoční: Naservírujte si tradiční pochoutky První svátek vánoční nebo také Boží hod vánoční je převážně časem odpočinku, návštěv svých… Celý článek
PRIMA lehký bramborový salát Brambory zatepla nakrájíme na silnější plátky a dáme do mísy. Zbytek smícháme odděleně a vmísíme do brambor. více o PRIMA lehký bramborový salát
Mazanec – vánočka Máslo, cukr a žloutky utřeme v zadělávací míse do pěny, z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouku, citronovou… více o Mazanec – vánočka
Pomazánka z jedové chýše Nakrájené sýry rozmačkáme, zalijeme asi 1 dl piva a rozetřeme s máslem a žloutky natvrdo. Přidáme drobně krájenou… více o Pomazánka z jedové chýše
Plzeňské rozpeky Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. V misce si spojíme žloutky a mléko. Do zadělávací mísy… více o Plzeňské rozpeky
Ovocný salát s celerem Nakrájet, nastrouhat a zamíchat. Je to opravdu moc dobré, ten celer v tom není vůbec cítit. :o) více o Ovocný salát s celerem
Prostá fazolová polévka Přes noc namočíme 6-7 vrchovatých lžic fazolí. Vodu nevyléváme, pouze dolijeme do cca 1,2 litru. Nesolíme a vaříme v… více o Prostá fazolová polévka
Velikonoční beránek Cukr, 2 celá vejce, žloutky z 5 vajec a vanilkový cukr utřeme do pěny, asi 30 minut. Přidáme citronovou šťávu, tuhý… více o Velikonoční beránek
Kávové muffiny Kávu rozpustíme v horké vodě. Vejce a cukr ušleháme do pěny, přimícháme mouku, kypřidlo, ořechy, rozpuštěnou kávu a… více o Kávové muffiny
Budapešťská výborná pomazánka Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno… více o Budapešťská výborná pomazánka
Bůček dva v jednom 1. Do špičky bůčku uděláme kapsu, tu uvnitř osolíme a vytřeme utřeným česnekem a vysypeme zázvorem. 2. Naplníme… více o Bůček dva v jednom
Toskánská polévka z bílých fazolí 1. Fazole namočte přes noc do hrnce s vodou. 2. Ráno vodu slejte a nahraďte vývarem a bílým vínem. 3. Přidejte… více o Toskánská polévka z bílých fazolí
Jablečný dort s piškoty nebo-li… napište ingredienci..80 g jablek nastrouháme a svaříme s 2 sklenicemi vody aby vzniklo pyré.Do pullitru nalijeme 1… více o Jablečný dort s piškoty nebo-li mokrý pes