Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez… Zlatavá, křupavá a plná šťavnatého ovoce. To je galetka, rustikální koláč, který se právem… Celý článek
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři Přejedla se vám už krkovice nebo plátky kuřecího masa? Položte na rozpálený gril pro změnu… Celý článek
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji… Někdy to nejlepší prostě potřebuje svůj čas. A u karamelizované cibule to platí dvojnásob. Je… Celý článek
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám… Každé znamení zvěrokruhu je něčím specifické, a to i pokud jde o chuťové preference. Dokonce i… Celý článek
Dědečkovy brambory Brambory nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule,… více o Dědečkovy brambory
Kapustové závitky se zeleninou Kapustové listy povaříme 5 min. ve vodě, scedíme, necháme dobře okapat. Vývar odložíme. Na oleji osmažíme nakrájenou… více o Kapustové závitky se zeleninou
Kuřecí steak na bylinkovém másle Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do rozehřátého másla, kde jsme dali dvě lžičky tymiánu a dvě lžičky… více o Kuřecí steak na bylinkovém másle
Spirálky Mouku prosejeme se sodou. Vejce našleháme s cukrem, postupně k nim přikapáváme rozehřátý tuk. Doplníme moukou a mlékem… více o Spirálky
Švýcarské fondue Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu… více o Švýcarské fondue
Šohajdy Rozpustíme ztužený tuk, přidáme prosátý cukr a kakao a mícháme nad párou dohladka. Nevaříme! Rozpuštěnou čokoládovou… více o Šohajdy
Plněné žampiony s nivou Nožky žampionů oddělíme od kloboučků. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme nasekané nožky žampionů, chvíli… více o Plněné žampiony s nivou
Perníkové figurky na stromeček Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme… více o Perníkové figurky na stromeček
Rukcuk ovocná buchta Připravíme si buď čerstvé ovoce, nebo necháme okapat kompotované. Odměřené množství mouky,cukru,vanilkový cukr a… více o Rukcuk ovocná buchta
Těstoviny amatriciana V pánvi na olivovém oleji osmažíme slaninu nakrájenou na větší kousky dokud se co nejvíce tuku nezmění v olej. … více o Těstoviny amatriciana
Piškotová roláda podle Lidušky Potřeme plech máslem, položíme na něj pergamenový papír a papír rovněž potřeme máslem. Vejce ušleháme s vodou,… více o Piškotová roláda podle Lidušky
Mandlové čtverečky Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme smetanu a vypracujeme těsto. Vyválíme plát asi 4 mm vysoký, posypeme cukrem a… více o Mandlové čtverečky