Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
Masové speciality ze Šumavy: Víte, jak se dělá boubínské kuře,… Šumavská příroda je sice drsná, ale také velmi krásná a bohatá na spoustu surovin. Odjakživa… Celý článek
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový, jeřabinový, bezový… Jsou sirupy, ze kterých se dá udělat skvělá limonáda. A pak jsou takové, ze kterých je nejen… Celý článek
Co sladkého upéct na víkend? Zkuste moučník s ovocem, které by… Krásně oranžové ovoce zvané kaki se na českých stolech neobjevuje moc dlouho, už si ale… Celý článek
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se… Pohostěte své blízké opravdu vydatným obědem a připravte některý z našich pěti výtečných… Celý článek
Tabouleh Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno a kudrnku nasekáme najemno a vše smícháme. Do směsi zeleniny… více o Tabouleh
Žampionový koláč Z mouky, tuku, 1/2 lžičky soli a asi 5 lžic studené vody připravíme hladké těsto. Necháme je asi hodinu odpočinout.… více o Žampionový koláč
Kišlorén z Vysočiny Listové těsto rozválíme na tenký plát cca 3-4 mm a vložíme do formy na koláč 26 cm. Těsto poklademe nakrájeným… více o Kišlorén z Vysočiny
Svíčková na smetaně pro dva Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme… více o Svíčková na smetaně pro dva
Bramborová fantazie s tuňákovou… Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenké plátky do zapékací misky, osolíme, zalijeme smetanou, promícháme a při 250 °C… více o Bramborová fantazie s tuňákovou čepicí
Rajská omáčka Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli… více o Rajská omáčka
Marcipánový dort s banánovým krémem Mléko ohřejte, přidejte vanilkový cukr, cukr a sůl. Solamyl, vejce a smetanu rozkvedlejte, přidejte do mléka. Nechte… více o Marcipánový dort s banánovým krémem
Kuřecí maso se sýrem v římském… Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, posypeme kari kořením, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Slaninu… více o Kuřecí maso se sýrem v římském hrnci
Barevné pomazánky – vajíčková vajíčka uvaříme na tvrdo a po vychladnutí nastrouháme na jemno, promícháme se změklým máslem, hořčicí, najemno… více o Barevné pomazánky – vajíčková
Tvarohové knedlíky Z tvarohu, mouky, vejce soli a oleje zpracovat těsto, rozdělit na půl. Těsto rozválet, rozdělit na kousky a zabalit do… více o Tvarohové knedlíky
Listové šátečky 1. Listové těsto si rozpůlíme na půl. 2. Jednu půlku si rozválíme na obdélník, který rozkrájíme na 12 čtverečků. 3.… více o Listové šátečky
Květákové placky pro děti Květák rozmixujeme s trochou vody na kaši, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a sýr a nasekanou petrželku. Do směsi… více o Květákové placky pro děti