Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin! Máloco vás v horkém počasí osvěží tak jako miska dobré zmrzliny. A ideálně domácí. Ta se dá… Celý článek
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké.… Tradiční pokrm pocházející ze severu Itálie u nás už takřka zdomácněl. Těší se velké oblibě ve… Celý článek
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější… Taky rádi chodíte v horkých dnech na ledovou kávu do kavárny? Nemusíte. Naučíme vás, jak si ji… Celý článek
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu… Drobenkové koláče patří hned po bábovkách mezi nejoblíbenější klasiku. Nejsou totiž moc pracné… Celý článek
Nadnešená bábovka Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. Zakápneme citronovou štávou a přidáme pokrájené meruňky… více o Nadnešená bábovka
Studený boršč Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím připravíme boršč. Do velké mísy nakrájíme na nudličky okurky a… více o Studený boršč
Vepřový guláš Na oleji dozlatova zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostky nakrájenou plec a osmahneme, dokud se maso… více o Vepřový guláš
Špenátová polévka Ve vroucí vodě necháme rozpustit bujón (je jedno, zda bude zeleninový či masový). Potom přidáme špenát a necháme… více o Špenátová polévka
Tomatová polévka – Jet Chef Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte… více o Tomatová polévka – Jet Chef
Bavorské vepřové koleno s pivní… 1) Koleno omýt, vysušit a kůži nakrojit do čtverečků ostrým nožem. Zvenčí vetřít kmín, sůl a pepř. 2) Koleno vložit do… více o Bavorské vepřové koleno s pivní krustou
Ledová káva skvělá a jednoduchá Na 1 sklenici: 2 lžičky inst. kávy, 2 lžičky cukru, trocha vody, to vše dát do pet lahve a třepat, dokud se nevytvoří… více o Ledová káva skvělá a jednoduchá
Listový závin se špenátem a… Špenát připravíme obvyklým způsobem, jen méně než obvykle osolíme. Listové těsto rozválíme jako na závin, střed… více o Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Barevné pomazánky – z červené řepy Červenou řepu uvaříme ve slupce (asi tak, aby bylo možné píchnout do půlky vidličkou), po vychladnutí ji oloupeme a na… více o Barevné pomazánky – z červené řepy
Zapečený pangas s rajčaty a… Česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme se smetanou, přidáme bylinky, česnek a ochutíme solí a pepřem. Rajčata… více o Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem
Kynuté těsto od babičky Na kvásek: droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme mouku. Necháme vzejít v teple. Kvásek přidáme… více o Kynuté těsto od babičky
„Dospělácké“ řezy Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rum, mléko, olej, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec… více o „Dospělácké“ řezy