Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
Silvestrovská bowle: Svěží nápoj s ovocem, který skvěle chutná a… Připravte k oslavě nového roku pro rodinu a své přátele osvěžující nápoj, který bude skvěle… Celý článek
Silvestrovské pohoštění za pár korun? S našimi tipy a recepty to… Přemýšlíte, jak si užít báječné pohoštění na Silvestra, a přitom ještě ušetřit? Potěšte se… Celý článek
Jak se dostat do Guinnessovy knihy rekordů s jídlem a pitím?… Guinnessova kniha rekordů od roku 1955, kdy poprvé vyšla, zaznamenává rekordy, které vytvořil… Celý článek
Slané chuťovky z listového těsta: Rychlé recepty, které můžete… Konec roku, to jsou zejména vánoční svátky, období mezi nimi a Silvestr. Je to doba návštěv,… Celý článek
Rybí filé po provensálsku Filé posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme. Přidáme… více o Rybí filé po provensálsku
Zamilovaná očka Zpracujeme na vále v těsto. Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé vtlačíme důlek (obráceným náprstkem, obrácenou… více o Zamilovaná očka
Smetanová cibulačka Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na másle až zesklovatí. Zalijeme vařící vodou a přidáme bujónovou kostku,… více o Smetanová cibulačka
Výborný beránek Vejce, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Smícháme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, ořechy. Poté… více o Výborný beránek
Čevabčiči v těstíčku Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí, česnekem, kořením a solí, vejcem a vytvoříme válečky, které namáčíme v… více o Čevabčiči v těstíčku
Hovězí maso s bramborem v alobalu Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na… více o Hovězí maso s bramborem v alobalu
Domácí čokoláda III. Necháme rozpustit tuk a odstavíme z plotny, aby se nám čokoláda nepřipálila. Sypké ingredience rozmícháme v rozpuštěném… více o Domácí čokoláda III.
Drobenkový tvarohový koláč Ze sypkých surovin, vejce a změklého másla vytvoříme drobenku, polovinu urovnáme na plech vyložený pečícím papírem,… více o Drobenkový tvarohový koláč
Kafta bisavyen – arabské mleté… Smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželí, dochutíme solí a pepřem. Na vymaštěný plech vložíme… více o Kafta bisavyen – arabské mleté jehněčí
Zákusek Hrk hrk (rychlovka) Piškot: Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do… více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)
Vídeňská cibulka Množství záleží na počtu strávníků. Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabá kolečka, která od sebe rozdělíme, obalíme v… více o Vídeňská cibulka
Ostré fazole II. Nejprve nakrájím cibuli/pórek, osmažím v hlubší pánvi na trošce másla. Jakmile začne chytat barvu, přidám na půlkolečka… více o Ostré fazole II.