Bramboracka II. Brambory a zeleninu proplachneme studenou vodou,nakrajime a varime v osolene horke vode s kminem. Zahustime jiskou… více o Bramboracka II.
Tiramisu II. V misce vymícháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme sýr Mascarpone. Piškoty namáčíme v kávě, rozložíme na rovný tác,… více o Tiramisu II.
Bublanina II. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a potom přidáme vodu a olej, opět vyšleháme.… více o Bublanina II.
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na… Blížící se podzim má jednu velkou výhodu. Je totiž plný plodin, které lze právem řadit mezi… Celý článek
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich… Jablečný závin neboli štrúdl je taková typická podzimní rychlovka, kterou všichni milujeme.… Celý článek
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí,… Máte velkou úrodu švestek a už vás nebaví z nich připravovat jen koláče nebo povidla? Usušte… Celý článek
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým… Hedvábně hladká, jemně kořeněná a krásně žlutooranžová. Přesně taková je dýňová polévka, která… Celý článek
Kornoutky plněné tvarohem Do tvarohu zamícháme na tenké plátky nakrájenou okurku, nasekanou cibuli a kerblík, osolíme, opepříme a důkladně… více o Kornoutky plněné tvarohem
Tatarka trochu jinak Cibuli nakrájet, okurku nastrouhat a vše smíchat. Tento recept jsem dostala od kamarádky. Dělávám ho někdy místo… více o Tatarka trochu jinak
Sachrův dort Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. K rozpuštěné čokoládě přidáme změklé máslo a moučkový cukr a vyšleháme do pěny… více o Sachrův dort
Kotlety v tlakovém hrnci Kotlety naklepeme, brambory nakrájíme na malé kostky.Osolíme a okořeníme. Šunku nakrájíme na proužky, pórek na tenká… více o Kotlety v tlakovém hrnci
Horká čokoládka Hrníček naplníme mlékem přidáme: 4 kostky čokolády, kakao,mletou skořici. Dáme ohřát do mikrovlné trouby na 1,30 min… více o Horká čokoládka
Sugo Bolognese Garantuji, že u vaření ragú se vám budou sbíhat sliny. Jako první se nasytí váš nos. A to ve chvíli, až se potká vůně… více o Sugo Bolognese
Lví tlamičky Přísady zpracujeme na těsto, necháme chvíli v chladničce odpočinout a vyválíme placku. Kolečkem se vypichují větší… více o Lví tlamičky
Babiččina vánočka V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky,… více o Babiččina vánočka
Sarnale Zelí vyklopíme do hrnce, na něj nakrájíme oloupaná jablka. Do misky dáme mleté maso, přisypeme rýži, sůl a koření… více o Sarnale
Kakaová buchta s polevou Plech vylijeme olejem a vysypeme hrubou moukou. V míse utřeme heru s mouč. cukrem a pak přidáme další přísady a… více o Kakaová buchta s polevou
Jemný jablečný páj Smícháme 200 g mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva, soli. Přidáme nakrájené chladné máslo, 1 vejce a rychle… více o Jemný jablečný páj
Vídeňský bramborový salát Plachutta 1) očistit brambory, neloupat, vložit do vařící osolené vody, uvařit do rel. pevné konzistence bez rozvařených okrajů -… více o Vídeňský bramborový salát Plachutta