Na kostky (3×3 cm) pokrájené maso osmahneme na tuku, vyjmeme, osmahneme pokrájenou cibuli (nemusí být úplně nadrobno). Poprášíme paprikou, vložíme maso, osolíme. Přidáme zelí (pro pohodlnější konzumaci můžeme překrájet na kratší kousky), dobře promícháme, přiklopíme a vložíme do trouby. Chvíli pečeme přikryté, později odkryté, občas mícháme.
Asi 5 minut před koncem obohatíme o obrovské množtví lisovaného česneku, opět velmi důkladně promícháme a necháme dojít. Expedujeme na chlebu, nebo s chlebem nebo jen tak.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici