Na kostky (3×3 cm) pokrájené maso osmahneme na tuku, vyjmeme, osmahneme pokrájenou cibuli (nemusí být úplně nadrobno). Poprášíme paprikou, vložíme maso, osolíme. Přidáme zelí (pro pohodlnější konzumaci můžeme překrájet na kratší kousky), dobře promícháme, přiklopíme a vložíme do trouby. Chvíli pečeme přikryté, později odkryté, občas mícháme.
Asi 5 minut před koncem obohatíme o obrovské množtví lisovaného česneku, opět velmi důkladně promícháme a necháme dojít. Expedujeme na chlebu, nebo s chlebem nebo jen tak.
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou