Na kostky (3×3 cm) pokrájené maso osmahneme na tuku, vyjmeme, osmahneme pokrájenou cibuli (nemusí být úplně nadrobno). Poprášíme paprikou, vložíme maso, osolíme. Přidáme zelí (pro pohodlnější konzumaci můžeme překrájet na kratší kousky), dobře promícháme, přiklopíme a vložíme do trouby. Chvíli pečeme přikryté, později odkryté, občas mícháme.
Asi 5 minut před koncem obohatíme o obrovské množtví lisovaného česneku, opět velmi důkladně promícháme a necháme dojít. Expedujeme na chlebu, nebo s chlebem nebo jen tak.
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky