g
uzené maso - vařené
nejlépe ze žeber, ale může být i uzenina
2
lžíce
mouka
Postup přípravy receptu
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky nakrájené brambory. Zalijeme trochu vodou, přidáme sůl, pepř, kmín a dusíme doměkka. Potom zahustíme sádlovou jíškou a přidáme prolisovaný česnek (množství musí každý sám podle chuti).
Lazaně uvaříme a zároveň spaříme pórek. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Plátky lazaní…
více o Speciální plněné lazaně
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)