Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme, podlijeme vřelou vodou a dusíme. Přidáme celou cibuli a koření. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem ze slepice, dobře povaříme, zalijeme smetanou, okořeníme, vložíme slepici a necháme přejít varem. Omáčku můžeme zjemnit kouskem másla. Květák rozebraný na růžičky uvaříme ve slané vodě a okapaný vložíme do hotového pokrmu.
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky