Očištěnou slepici rozdělíme na porce, osolíme, podlijeme vřelou vodou a dusíme. Přidáme celou cibuli a koření. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem ze slepice, dobře povaříme, zalijeme smetanou, okořeníme, vložíme slepici a necháme přejít varem. Omáčku můžeme zjemnit kouskem másla. Květák rozebraný na růžičky uvaříme ve slané vodě a okapaný vložíme do hotového pokrmu.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Šunku nakrájejte na středně silné nudličky, ořechy nasekejte na kousky, parmazán…
více o Penne s ořechovou omáčkou
Dýni nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou dýni. Orestujeme…
více o Dýňová polévka dle mamky
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu