Troubu ohřejeme na 200 °C. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Papriku nakrájíme na kostičky, rajčata na měsíčky, kyselé okurky a klobásu či párky na kolečka. Střídavě napichujeme na grilovací jehlici a dáme na pekáč, ve kterém je trocha oleje. Dáme do trouby.
Připravíme si misku, do které dáme asi 1 hrnek vody, grilovací koření, citronovou šťávu a sojovou omáčku (popř. i stroužek česneku). Vše promícháme. Touto směsí průběžně poléváme špízy. Po 20 minutách špízy otočíme a potřeme marinádou. Dvě minuty před vyndáním špízů z trouby na ně dáme rozpůlený plátkový sýr a necháme rozpustit.
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových