Troubu ohřejeme na 200 °C. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Papriku nakrájíme na kostičky, rajčata na měsíčky, kyselé okurky a klobásu či párky na kolečka. Střídavě napichujeme na grilovací jehlici a dáme na pekáč, ve kterém je trocha oleje. Dáme do trouby.
Připravíme si misku, do které dáme asi 1 hrnek vody, grilovací koření, citronovou šťávu a sojovou omáčku (popř. i stroužek česneku). Vše promícháme. Touto směsí průběžně poléváme špízy. Po 20 minutách špízy otočíme a potřeme marinádou. Dvě minuty před vyndáním špízů z trouby na ně dáme rozpůlený plátkový sýr a necháme rozpustit.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka