Troubu ohřejeme na 200 °C. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Papriku nakrájíme na kostičky, rajčata na měsíčky, kyselé okurky a klobásu či párky na kolečka. Střídavě napichujeme na grilovací jehlici a dáme na pekáč, ve kterém je trocha oleje. Dáme do trouby.
Připravíme si misku, do které dáme asi 1 hrnek vody, grilovací koření, citronovou šťávu a sojovou omáčku (popř. i stroužek česneku). Vše promícháme. Touto směsí průběžně poléváme špízy. Po 20 minutách špízy otočíme a potřeme marinádou. Dvě minuty před vyndáním špízů z trouby na ně dáme rozpůlený plátkový sýr a necháme rozpustit.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou