Vršky rajčat ukrojíme a rajčata dokola nakrojíme. Opatrně vydlabeme (používám malou lžíci), vršky a dužinu nasekáme. Vydlabaná rajčata osolíme a naplníme připravenou náplní.
Náplň: Rozšleháme celá vejce, přidáme vegetu, nasekané bylinky, prolisovaný česnek, trošku oleje a rozšleháme. Naplníme směsí rajčata. Dužinu a vršky rajčat podusíme na oleji a až budou měkké, tak přidáme plněná rajčata. Poskládáme je pěkně vedle sebe, aby se náplň nevylila. Posypeme na kolečka nakrájeným pórem, nebo cibulkou a dáme přikryté dusit asi na 10–15 minut (lze i v mikrovlnce). Na poloměkká rajčata položíme na plátky nakrájenou mozzarellu a ogrilujeme, až bude povrch krásně zbarvený.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy