Vršky rajčat ukrojíme a rajčata dokola nakrojíme. Opatrně vydlabeme (používám malou lžíci), vršky a dužinu nasekáme. Vydlabaná rajčata osolíme a naplníme připravenou náplní.
Náplň: Rozšleháme celá vejce, přidáme vegetu, nasekané bylinky, prolisovaný česnek, trošku oleje a rozšleháme. Naplníme směsí rajčata. Dužinu a vršky rajčat podusíme na oleji a až budou měkké, tak přidáme plněná rajčata. Poskládáme je pěkně vedle sebe, aby se náplň nevylila. Posypeme na kolečka nakrájeným pórem, nebo cibulkou a dáme přikryté dusit asi na 10–15 minut (lze i v mikrovlnce). Na poloměkká rajčata položíme na plátky nakrájenou mozzarellu a ogrilujeme, až bude povrch krásně zbarvený.
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu