Vršky rajčat ukrojíme a rajčata dokola nakrojíme. Opatrně vydlabeme (používám malou lžíci), vršky a dužinu nasekáme. Vydlabaná rajčata osolíme a naplníme připravenou náplní.
Náplň: Rozšleháme celá vejce, přidáme vegetu, nasekané bylinky, prolisovaný česnek, trošku oleje a rozšleháme. Naplníme směsí rajčata. Dužinu a vršky rajčat podusíme na oleji a až budou měkké, tak přidáme plněná rajčata. Poskládáme je pěkně vedle sebe, aby se náplň nevylila. Posypeme na kolečka nakrájeným pórem, nebo cibulkou a dáme přikryté dusit asi na 10–15 minut (lze i v mikrovlnce). Na poloměkká rajčata položíme na plátky nakrájenou mozzarellu a ogrilujeme, až bude povrch krásně zbarvený.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky