
2.23
Vše smícháme a necháme vykynout. Po 4 dny jednou denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1… více o Buchta přátelství/Židovská buchta
Vymažeme máslem formu a posypeme ji kokosem nebo strouhankou. Smícháme vejce s cukrem a všechny ostatní ingredience.… více o Jogurtová buchta
Smícháme mouku, cukr, vejce, olej, prášek do pečiva a mléko. Nalijeme na plech či velký pekáč – předem vymazaný nebo… více o Pudinková buchta
Léto tráví většina z nás na dovolené u moře nebo objevováním exotiky. Známý cukrář Pepa… Celý článek
Kulinářskému světu vládne trend zero waste, tedy neplýtvat potravinami, ale naučit se je… Celý článek
Taky máte pocit, že léto přichází každý rok dřív, než se na něj stihnete připravit? Jestli se… Celý článek
Zdravé zažívání je pro naše tělo stejně důležité jako kvalitní spánek či pravidelný pohyb.… Celý článek
Nejprve si všechny přísady dáme do místnosti (třeba přes noc), aby měly stejnou teplotu. Do šálku dáme trochu mléka,… více o Bochánek, který se vždy povede
Ušleháme vejce, cukr a tuk nejlépe v robotu. Potom přidáme ostatní suché přísady a nakonec přiléváme mléko. Promícháme… více o Černý ananasový moučník
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme je na 2 díly a oba rozválíme. Na tukem vymazaný plech (menší) položíme… více o Plněné perníkové řezy
Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček,… více o Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Na oleji zpěníme cibuli a česnek a přihodíme kousky masa, necháme zatáhnout, okořeníme, přidáme rajčata a dusíme. Když… více o Zelí mlsných Řeků
Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme mletou sladkou papriku, rychle zamícháme a zalijeme asi dvěma hrnky vody.… více o Fazolková polévka mojí tchýně
Salko si uvaříme v plechovce 2 hodiny, aby zkaramelizovalo. Poté přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Pokud… více o Koule ze Salka
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na okrajích je na několika místech nařízneme, aby se… více o Kotlety na houbách
Chřest oloupáme, tvrdké konce odřízneme (cca 2-3 cm) a nakrájíme na špalíky. Na rozpuštěném másle chřest orestujeme… více o Polévka z chřestu
Tuk rozpustíme ve vodní lázni- na mírném ohni, přidáme cukr, solamyl a promícháme, nakonec vmícháme sušené mléko. … více o Bílá čokoláda
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, játra mezitím rozmixujeme. Až začne cibulka zlátnout, přidáme játra a… více o Bílá játrová omáčka
Tofu dáme do mísy a rozmixujeme ho do jemna, asi 1 minutu. V páře rozpustíme čokoládu na vaření a přidáme kakao,… více o Čokoládová tofu pěna