Těsto: 7 celých vajec ušleháme s cukrem, pak přidáme oříšky, kakao a nakonec mouku s jedlou sodou. Pečeme 15 minut.
Krém: 1 celou plechovku Salka ponoříme do vody a vaříme asi 30–40 minut. Vyšleháme máslo doběla a vychladlé Salko postupně přidáváme a zašleháme. Krém natřeme na upečený korpus a polijeme čokoládovou polevou. Necháme asi 30 minut odležet v lednici, pak krájíme na kostky.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě