3.75
Mléko si ohřejeme v mikrovlnce, v misce do něj rozdrobíme droždí a pocukrujeme. Asi po 20 minutách přidáme vše ostatní… více o Kynuté těsto
Začneme kváskem – do mléka přidáme cukr a droždí a necháme vzejít. Pak prosejeme mouku se solí, přidáme olej a vzešlý… více o Základní těsto na pizzu
Na kvásek: droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a přidáme mouku. Necháme vzejít v teple. Kvásek přidáme… více o Kynuté těsto od babičky
Knedlíky patří neodmyslitelně k české kuchyni. Samozřejmě lze koupit už hotové nebo si pomoci… Celý článek
Pokud věříte v sílu přírodních léků a při nachlazení nebo různých virózách saháte po cibuli,… Celý článek
Zatímco ostatní těsta se míchají a různě hnětou, to odpalované musíte před pečením ještě… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory… více o Brambory ve slanině
Nasolíme, nakořeníme a poprášíme moukou kuřecí čtvrtky. Ve větším hrnci na oleji orestujeme kuře přisypeme nakrájenou… více o Manželovo divoké kuře
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky… více o Pikantní ořechová roláda
Cibulku orestujeme na oleji, přidáme žampiony na plátky, osolíme, opepříme, a opečeme. Vejce rozšleháme a vlijeme k… více o Žampionová placka
V horkém tuku prohřejeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme koření a nakrájený česnek, trochu podlijeme vodou a základ… více o Kološvárské zelí
1. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Olivový olej smícháme s citronovou šťávou a… více o Krůtí špízy
Fayole namočíme předem na 3-5 hodin do vody, aby nabobtnaly. Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou,… více o Gulášová polévka s bílými fazolemi
Uvařené a syrové brambory nastrouháme, přidáme hrubou mouku, sůl a promícháme do středně hustého těsta. Na vál… více o Těžké placky (bramborové)
Do mixéru vložíme meloun a rozmixujeme. Do sklenice vložíme nakrájenou limetku, čerstvou mátu, třtinový cukr,… více o Melounové Mojito
Všechno smícháme ve větším hrnku a dáme na maximální výkon do mikrovlnky na 3,5 minuty. Až začne stoupat, vypneme. Po… více o Bábovka
Žloutky a cukr zpracujeme mixérem dohladka. Pak vmícháme máslo, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem,… více o Mámina ořechová bábovka
Připravte si mísu velkou tak, aby se do ní nejen vešly všechny ingredience, ale aby se vám v ní maso i dobře hnětlo.… více o Babiččina sekaná