Vejce rozšleháme s mlékem a solí, postupně přisypáváme hladkou mouku, stále šleháme.
Pak rozehřejeme na pánvi trochu oleje, ušlehané těsto na něm smažíme.
Palačinku po čase otočíme (když je na spodní straně dozlatova osmažená) a osmažíme i z druhé strany.
Nakonec ji plníme podle chutě buď nasladko – například marmeládou, čokoládou, kakaaem, sladkým tvarohem, zmrzlinou, ovocem nebo i povidly a případně ozdobíme čokoládou, šlehačkou nebo smetanou.
Nebo naslano: plníme špenátem, lečem, masem, různými pomazánkami či pastami.
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku,…
více o Vepřové s jablky na kmíně
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou